در سراسر جهان برای طبخ غذا از ادویه ها، چاشنی ها و طعم دهنده های متفاوتی استفاده می کنند. این انتخاب با توجه به ذائقه مردم آن منطقه انجام می شود و طیف گسترده ای دارد. با این حال برخی از چاشنی ها هستند که در همه کشورها طرفدار دارند و مورد اقبال عموم هستند؛ هر چند که طریقه مصرف و انواع آن ها در مناطق مختلف، متفاوت است. یکی از این مواد، انواع فلفل ها هستند. همه فلفل را با طعم تند و عطر مسحور کننده آن می شناسند و به محض اینکه از این واژه استفاده می شود، دانه های گرد سیاه رنگ یا انواع تازه آن از جمله فلفل دلمه ای های چند رنگ به ذهن متبادر می شود در صورتی که این ماده پرطرفدار، انواع گوناگونی دارد. استفاده از انواع فلفل ها از دیرباز در کشورهای مختلف مرسوم بوده و مردم هر منطقه ای بنا به سلیقه چشایی که دارند، از انواع ملایم تا بسیار تند آن را کشت و مصرف می کنند؛ به عنوان مثال مردم کشور هند به خوردن غذاهای خیلی تند معروف هستند و از انواع فلفل در تهیه خوراک هایشان استفاده می کنند.فلفل، یکی از ادویه جات پرمصرف و کاربردی در آشپزی است. در میان انواع غذاهای مختلف، شما شاید هیچ غذایی را پیدا نکنید که برای آماده سازی، طبخ و یا سرو آن از فلفل استفاده نشود. این ادویه پرکاربرد که دارای طبع گرم و عطری تند و تیز است، دارای انواع مختلفی است که احتمالاً بسیاری از شما آن ها را به صورت پودر، دان و یا پرک در آشپزخانه های خود موجود دارید. انواع فلفل دارای درجه تندی، عطر، طعم و حتی رنگ های مختلفی هستند که آن ها را برای تهیه انواع غذاها و خوراک های متنوعی مناسب می سازد.
معرفی انواع فلفل
فلفل سیاه جزئی مهم از انواع فلفل ها
فلفل سیاه یکی از ادویه جات محبوب و پرطرفدار در اقصی نقاط جهان است که آن را از میوه های یک تاک گلدار از خانواده Piperaceae تهیه می کنند. این میوه ها در اندازه ای شبیه به یک هسته آلبالو دیده می شود و آن را پس از چیدن و خشک کردن، به عنوان فلفل سیاه عرضه می کنند. عطر و طعم این فلفل تند و ملایم است و به همین دلیل نیز آن را برای طبخ انواع غذاها به کار می برند. فلفل سیاه علاوه بر خوش عطر و طعم کردن انواع غذاها و خوراک های مختلف، خواص درمانی بیشماری نیز دارد که عبارتند از: منبع سرشار از آنتی اکسیدان ها، به خصوص پیپرین، کاهش برخی التهابات، کنترل قند خون، کندشدن تکثیر سلول های سرطانی و مرگ آن ها، جذب مواد مغذی در بدن، درمان مشکلات روده، بی اشتهایی و دردهای مختلف.

پودر فلفل سیاه در چه غذا هایی استفاده میشود؟
در پاسخ به سوال بالا باید گفت: تقریبا در پخت اکثر غذاها که مواد اولیه آن گوشت، مرغ و یا ماهی است از این چاشنی استفاده میشود حتی در تهیه : • انواع ترشیها • سالادها • سسها • غذاهای فس
ت فودی • و یا حتی دسرها

فلفل قرمز، نوعی از فلفل هاست که در مناطق گرمسیری پرورش می یابد و به عنوان چاشنی، در بسیاری از غذاهای تند و گوشتی مورد استفاده قرار می گیرد. میوه آن در پوسته های غلافی بلند رشد می کند و پس از رسیدن، به رنگ قرمز و گاها نارنجی یا زرد در می آید. فلفل قرمز در کشورهای مختلف کشت داده می شود. در ایران نیز در مناطق مختلف گرمسیری جنوب کشور و منطقه رودان در هرمزگان به کشت فلفل قرمز پرداخته می شود. توجه کنید که فلفل قرمز به واسطه ی تندی ذاتی آن، از طریق حس چشایی و یا تست با پوست دست قابل تشخیص است. بنابراین اگر مقدار کمی از آن را روی پوست دست مالش دهید، به سرعت تندی آن را احساس می کنید. همچنین برای تشخیص اصالت فلفل قرمز ، کافی است مقداری از آن را در آب بریزید. فلفل قرمز اصل، نباید سریعا به آب رنگ بدهد. شما ممکن است فلفل قرمز قرمز را به صورت پودر و یا پرک خریداری کنید. فلفل قرمز پرک، معمولا از انواع فلفل قرمزهای تند و آتشین بدست می آید و آن را به صورت پاششی بر روی غذاهای تند، گوشتی، انواع سوپ ها و خوراک ها استفاده می کنند. علت پرک نامیده شدن این نوع فلفل آن است که فلفل قرمز را بعد از برداشت، دم گیری می کنند و پس از خشک کردن نیز آن را بگونه ای که دانه های موجود در آن آسیب نبینند، نیم کوب می کنند. ترکیب رنگ قرمز و دانه های سفید رنگ، ترکیب زیبا و ویژه ای برای دیزاین غذا به ارمغان می آورد و عطر و طعمی دلچسب و مطلوب به آن می افزاید.

در آشپزی، فلفل قرمز در تهیه انواع سسها، غذاهای تند، پیتزا و پاستا، سالادها و خورشتها استفاده میشود.

فلفل پولی بیبر که در زبان عربی آن را حلب می نامند، از نوعی فلفل گوشتی نسبتا شیرین تهیه می شود که مخصوص ترکیه است و عمدتا نیز در این کشور کشت داده می شود. پول بیبر، نوعی فلفل است که غلاف آن در زمان رسیدن، به رنگ شرابی در می آید. در این زمان، فلفل را بلافاصله می چنند و هنگامیکه به درجه نیمه خشکی رسید، دانه های آن را از فلفل جدا می کنند. حالا فلفل را به گونه ای ساطوری و خرد می کنند که حالت پرک داشته باشد. در نهایت پول بیبر، در قالب نوعی ادویه گوشتی و چرب به آشپزخانه ها وارد می شود. رنگ شرابی این فلفل و حالت پرک بودن آن دیزاین عالی برای انواع غذاهاست و شما می توانید آن را پس از پخت و در هنگام سرو غذا، به کار برید. متاسفانه این فلفل، در کشور ایران چندان شناخته شده نیست، اما کاربردهای بسیاری دارد و شما می توانید آن را به صورت پاششی در تمام غذاها بویژه غذاهای غیرخورشتی و گوشتی از جمله استیک، انواع خوراک ها و سرخ کردنی ها و حتی کیک ها و بیسکویت ها نیز استفاده کنید.

پاپریکا، اصالتا یک ادویه مجارستانی و در واقع همان فلفل دلمه خشک و پودر شده یا پرک می باشد که آن را به تنهایی و یا در ترکیب با دیگر ادویه جات به کار می برند. این فلفل را می توان از فلفل دلمه سبز و رنگی بدست آورد. اما معمولا پاپریکای تهیه شده از فلفل سبز کمی تلخ بوده و رنگدهی کمتری دارد. اما فلفل دلمه ای قرمز که دارای طعم شیرین تر و رنگ ویژه زعفرانی ای است و می توان آن را به عنوان جایگزینی در رنگ دهی به زعفران نیز دانست. توجه کنید که برای تشخیض پاپریکای خالص، اگر آن را در آب بریزید، نباید به سرعت شاهد تعییر رنگ آب باشید

در کدام غذاها از پاپریکا استفاده می کنیم ؟
کاربرد ادویه پاپریکا انواع خورشها مانند قیمه، قرمه سبزی و غیره انواع آش و سوپ خوراک لوبیا عدسی خوراک مرغ انواع کباب انواع سس

کیفیت ادویه جات از قبیل فلفل بر طعم آنها تاثیر مستقیمی خواهد داشت. بنابراین ، باید بدانیم که این ادویه جات را از کجا بخریم که به طعم واقعی آنها نزدیک باشد برای این منظور، خط چین، همراه شما خواهد بود. جهت کسب اطلاعات کاملتر در مورد فلفل هاو ثبت سفارش میتوانید به فروشگاه اینترنتی خط چین مراجعه نمایید.
