رب انار یکی از چاشنیهای بسیار خوشمزه در غذاهای ایرانی است. بهخاطر خواص دارویی هم که دارد بیشتر موردتوجه قرار گرفته و با آن میتوان به درمان بیماریهایی مانند دیابت کمک کرد. البته باید راههای تشخیص رب انار اصل از تقلبی را بدانید. در ادامه این مطلب این راههای را مورد بررسی قرار خواهیم داد و به خواص انار در رب انار اشاره میکنیم
تشخیص رب انار اصل از تقلبی
شاید برای بسیاری از افراد تشخیص رب انار اصل از نوع تقلبی آن کار دشواری باشد. در این بخش میخواهیم به راههای تشخیص آن بپردازیم و هرکدام از آنها را بهصورت مختصر بررسی کنیم. برای تشخیص رب انار اصل باید به چند معیار مهم توجه کنید:
_غلظت
_رنگ
_مزه
غلظت رب انار چه مقدار است؟
یکی از مهمترین ویژگیهای رب انار همان غلظت و قوام آن است. این رب غلظت زیادی داشته و نه تا این حد که با قراردادن در یخچال سفت شود. برای اینکه اصل بودن رب انار را از روی غلظت آن تشخیص دهید کافی است مقداری از آن را هم بزنید. در چنین شرایطی اگر حالتی خمیری مانند داشت و در آب بهسادگی حل نشد به اصل بودن رب انار پی خواهید برد.
اما این غلظت نشاندهنده کیفیت خوب رب انار نیست. بلکه کیفیت آن به روش ساخت رب انار برمیگردد. تولیدکنندگانی هستند که برای درستکردن حجم زیاد رب انار زودتر آن را از روی حرارت برمیدارند و همین باعث میشود آب انار کامل کشیده نشود و در درازمدت کپک خواهد زد. پس غلظت رب انار به مراحل تولید آن نیز بستگی دارد.
رنگ رب انار باید چگونه باشد؟
یکی دیگر از راههای تشخیص رب انار اصل رنگ آن است. رنگ در رب انار اصل تناژهای مختلف قرمز بوده که قرمز روشن و یا قرمز خیلی تیره روبه سیاهی خواهد بود. این رنگ بستگی به نوع انار و روش طبخ آن دارد. برای داشتن رنگ قرمز باید دمای پایین و حرارت کم باشد و مدتزمان کمی هم برای پخت رب انار در نظر گرفته باشند. اما اگر حرارت طبخ رب انار را زیاد کنند و مدتزمان طولانیتر را برای آن در نظر بگیرند رب به رنگ قرمز تیره برخواهد آمد. ظرفی که در هنگام پخت انار مورداستفاده قرار میگیرد نیز روی رنگ آن تأثیرگذار است. بهعنوانمثال اگر در ظروف مسی طبخ شود رب انار رنگ قرمز تیره خواهد داشت. در ظرفهای دیگر این رنگ روشنتر خواهد بود. اما هرچقدر رنگ رب انار تیرهتر باشد مرغوبتر و باکیفیتتر است.
مزه رب انار چگونه است؟
طعم و مزه جادویی ملس در رب انار طرفداران بیشتری دارد و حسبین ترشی و شیرینی میتواند بسیار لذتبخش باشد. پس هر یک از این مزهها میتواند اصل بودن رب انار را نشان دهد. فقط کافی است در حین مزهکردن آن به طعم نهایی خوردن دانههای انار زیر دندان خود برسید.
مزه رب انار راه دیگر تشخیص رب انار اصل است که شیرین، ترش و ملس همگی از مزههای متداول رب انار محسوب میشوند. این مزهها هم به نوع اناری که طبخ خواهد شد بستگی دارند. هرچقدر دانههای انار ترش باشند رب اناری که تهیه میشود ترشتر خواهد بود. خواص رب انار ترش بیشتر از شیرین و ملس است. البته رب انار درکل با هر نوع مزهای طبع سرد داشته و باید در هنگام مصرف به این نکته توجه کنید.
تشخیص رب انار اصل طبیعی ارگانیک از صنعتی
همانطور که قبلاً هم گفتیم رنگ رب انار بستگی به نوع پخت و زمان آن دارد. اگر رب انار خانگی به رنگ قرمز تیره یا سیاه درآمده باشد به اصل و مرغوب بودن آن شک نکنید. این چاشنی حتی در بیرون از یخچال نیز تا سالها فاسد نمیشود. اما رب انارهای صنعتی بهخاطر استفاده از دستگاههای مکانیزه دارای رنگ قرمز روشن است و این بهخاطر مدتزمان کم برای تهیه آن خواهد بود. پس باید به این نکته توجه داشته باشید که رب انارهایی که در کارخانهها تهیه میشود اگر رنگ تیره و سیاهی داشتند بهخاطر اصل بودن آن نیست. شاید راههای تشخیص رب انار اصل طبیعی ارگانیک از صنعتی کار دشواری باشد؛ ولی ارزان بودن این محصولات مهر تأییدی بر اصل نبودن آن است. در هنگام خوردن رب انار نباید گلو اذیت شود و طعم تلخی را احساس کنید.
در این مطلب به راههای تشخیص رب انار اصل اشاره کردیم. پس اگر به دنبال خواص این چاشنی هستید مطمئناً تشخیص اصل بودن آن ضروری خواهد بود. چرا که رب انار تقلبی نمیتواند خواص نوع اصلی آن را داشته باشد. برای داشتن رب انار اصل یا باید خودتان در منزل دستبهکار شوید و یا اینکه از تولیدکنندگانی که این کار را انجام میدهند آن را خریداری کنید. برای خرید رب انار اصل طبیعی ارگانیک میتوانید به سایت خط چین مراجعه کرده و بهترین و مرغوبترین محصول را تهیه کنید.