تاثیر ادویهها در طعم غذا
پخت یک غذای خوشطعم بدون استفاده از انواع ادویهها امکانپذیر نیست. حتی اگر با کیفیتترین مواد در پخت غذاها استفاده شوند، باز هم چیزی که طعم و مزه غذا را تشکیل میدهد، ادویه و چاشنی آن است. به همین دلیل ادویه شناسی به منظور استفاده درست از انواع مختلف ادویهها در آشپزی و پخت بهترین غذاها اهمیت زیادی دارد.
شناختهشدهترین کاربرد ادویهها تاثیر آنها در طعم و رنگ غذاست اما این تنها مزیت استفاده از این مواد نیست. بعضی از ادویهها به غیر از کاربرد در آشپزی، به عنوان دارو و در مصارف درمانی هم کاربرد دارند. در ادویه شناسی یکی از موضوعات مهم خاصیت درمانی، مواد معدنی و ویتامینهایی است که در هر ادویه وجود دارد و این مسئله به اندازه تاثیر ادویه در طعم و مزه غذا اهمیت دارد.
به طور کلی مزایای استفاده از ادویهها را میتوان به صورت زیر دستهبندی کرد:
تغییر طعم یا رنگ غذا
_رساندن مواد معدنی و ویتامینهای لازم به بدن
_بهبود عملکرد اندامها افزایش سوخت و ساز بدن
_تاثیر در درمان بیماریها
_کمک به خواب راحت و..
ترکیب ادویهها در غذا یک هنر آشپزی است که میتواند تأثیر بزرگی بر طعم نهایی غذا داشته باشد.
همیشه باید از ادویههای اصلی مانند نمک و فلفل بهره بگیرید. این ادویهها به عنوان پایهای برای افزودن طعم به هر غذا کاربرد دارند
ادویههای مکمل
ادویههای مکمل معمولاً با طعم اصلی ترکیب میشوند تا طعم غذا را تنوع بخشند. مثلاً فلفل قرمز و زردچوبه میتوانند با فلفل سیاه و زردچوبه ترکیب شوند.
ترکیب ادویههای ترکیبی یعنی انتخاب ادویههایی که به طور معمول با یکدیگر در آشپزی استفاده میشوند. مثلاً زردچوبه و زنجبیل به هم میپیوندند و در بسیاری از غذاهای آسیایی به همراه استفاده میشوند.
تعداد مناسب
تعداد ادویههایی که در یک غذا استفاده میشوند باید متعادل باشد. استفاده از ادویهها به میزان زیاد میتواند طعم غذا را متشنج کند.
توجه به زمان اضافهکردن
ادویههای مختلف به طول طبخ غذاها اضافه میشوند. مثلاً ادویههای خشک معمولاً در ابتدای طبخ اضافه میشوند، در حالی که ادویههای تازه معمولاً در آخر طبخ به کار میروند
بررسی ادویه جات لازم در خانه
این ادویه ها هستند که طعم غذا را شکل خواهند داد. بدون ادویه، هیچ وقت این غذاهای شگفت انگیز در سراسر دنیا را تجربه نمیکردیم. در این مقاله قصد داریم تا تمامی ادویه جات لازم در خانه را به شما معرفی کرده و لیست کامل ادویه جات لازم در خانه را در اختیارتان قرار دهیم
لیست ادویه جات لازم در خانه | ضروریات آشپزی ایرانی
لیست ضروری ادویه جات لازم در خانه برای آشپزی ایرانی شامل موارد زیر میشود که با بیشتر آنها آشنایی داریم.
انواع مختلف فلفل
فلفل یکی از ادویهها شناخته شده و پرکاربرد در آشپزی است که تمام افراد آن را با طعم تند آن میشناسند. فلفل انواع مختلفی دارد و میزان تندی در هر نوع آن متفاوت است، همچنین هر نوع این ادویه به شکلی متفاوت در غذاهای مخصوص استفاده میشوند. فروش ادویه فلفل در بازار هم به صورت دانه و هم به صورت پودری انجام میشود اما برای استفاده از آن در غذا دانه آن را هم باید آسیاب و پودر کرد. فلفل قرمز، فلفل سیاه، فلفل سفید، ادویه پاپریکا، ادویه کاری و... از انواع فلفل هستند که در آشپزی کاربردهای زیادی دارند. در ادویه شناسی فلفل با طبع گرم آن شناخته میشود و علاوه بر خوشطعم کردن غذا خواص زیادی هم دارد. فلفل یک آنتیاکسیدان قوی است، باعث افزایش سوخت و ساز بدن شده و دستگاه گوارش را تقویت میکند.
پودر زردچوبه در غذاهای ایرانی نقش بسیار پررنگی را ایفا میکند. این ادویه خوشرنگ و خوش طعم، خواص درمانی بسیاری از جمله خواص ضدالتهابی، ضد سرطان، ضد الزایمر دارد؛ و آنتی اکسیدانی فوق العاده بشمار میرود. پودر زردچوبه طبیعتی گرم و خشک دارد و میتواند به عنوان اصلاح کننده طبع غذا مورد استفاده قرار گیرد.
در ادویه شناسی یکی از گرانترین ادویهها زعفران است که در کشور ما جز تولیدات اصلی کشاورزی بوده و کاربرد زیادی هم در غذاهای ایرانی دارد. برنج زعفرانی، مرغ زعفرانی، کباب زعفرانی، نوشیدنیهای تولید شده از زعفران، بستنی زعفرانی، دسرها و... از کاربردهای طلای سرخ در آشپزی هستند. این ادویه هم دارای طبیعتی گرم است و بیشتر افراد آن را به شادیآوری میشناسند. برای کاهش مشکلات عصبی و ناراحتی زعفران یک ادویه کاربردی است و در تقویت سیستم ایمنی بدن هم موثر است. زعفران همچنین برای بهبود مشکلات قلبی هم انتخابی مناسب است.
دارچین برای بیشتر ما یادآور شلهزرد است اما در جهان این ادویه به عنوان یکی از بهترین ادویههای معطر شناخته میشود. هرچند رایجترین شکل استفاده از دارچین حالت پودری آن است اما استفاده از آن به شکل چوب خشک یا تازه دارچین در چای، خورشها و... هم امکانپذیر است. چای دارچین یک نوشیدنی گرم و مناسب برای کاهش دردهای عضلانی، افزایش سوخت و ساز بدن و بهبود قوای جنسی است. همچنین مصرف منظم این ادویه خطر ابتلا به آلزایمر را هم کاهش میدهد
زنجبیل یکی دیگر از ادویههایی است که هم به صورت گیاه تازه و هم به صورت پودری قابل استفاده است. این ادویه طعمی تند و شیرین دارد. گیاه تازه آن در ابتدا شیرین و با کمی ماندن در دهان طعم تند دارد و به طور کلی جز ادویههای با طبع گرم شناخته میشود. زنجبیل همچنین عطری بسیار قوی دارد و استفاده از مقدار کم آن هم میتواند بر ادویههای دیگر قالب باشد. این ادویه معمولا در خورشها استفاده میشود، همچنین دمنوش آن هم بسیار معروف است و در ادویه شناسی به عنوان یک راه درمان سرماخوردگی و سرفه استفاده میشود. روغن زنجبیل برای ماساژ بدن و کاهش دردهای عضلانی هم تاثیر زیادی دارد.
در تهیه غذاها و سسها استفاده میشود و میتواند عطر سیر را به غذا اضافه کند.
هل یکی از ادویههای قدیمی و پرمصرف در کشور ماست که علاوه بر پخت غذا در نوشیدنیها هم استفاده میشود. بیشتر ما دانههای این ادویه خوشعطر و طعم را در چای دیدهایم. این ادویه همچنین در دوغ یا دمنوشها هم برای تغییر عطر و طعم آنها استفاده میشود. ادویه شناسی، هل را به عنوان یک داروی قوی برای درمان عفونت معرفی میکند. افرادی که از بیماریهای دهان و دندان رنج میبرند با استفاده از دانه هل میتوانند عفونت دندان خود را کنترل کنند. این ادویه همچنین برای تقویت گردش خون، تقویت قوای جنسی و درمان گلودرد هم موثراست. هل در آشپزی هم کاربردهای متنوعی دارد، مثلا به عنوان ماده معطر در شیرینی، شلهزرد، فرنی و یک طعمدهنده خوب با برنج، خورش قیمه و....
مرغ از غذاهای پرمصرف در سفره ایرانیان است که به شکلهای مختلف سرخشده، ربی و خورشی، فسنجان و... تهیه میشود. مزهدار کردن مرغ قبل از پخت و حین آن برای پخت غذایی خوشطعم اهمیت دارد. اگر از ادویه مرغ مناسب برای مزهدار کردن آن استفاده نشود مرغ عطر و طعم خوبی نخواهد داشت. ترکیب مناسب برای تهیه ادویه مرغ چه برای استفاده در خورشهای مرغی و چه برای مزهدار کردن مرغ پیش از پخت در خوراک مرغ شامل فلفل قرمز و سیاه، زنجبیل، نمک دریا، زردچوبه، زعفران، پودر سیر، هل، زیره سبز، دارچین، پودر گشنیز و... است. بسته به نوع غذا میتوان بعضی از این ادویهها را در ترکیب ادویه مرغ کمتر یا بیشتر به کار برد. مثلا زعفران بیشتر برای مرغ کبابی یا زرشک پلو با مرغ کاربرد دارد. همچنین ادویه پاپریکا و ادویه کاری هم برای پخت مرغی با طعم تند و اسپایسی مناسب هستند.
یکی دیگر از ادویههای خوشعطر و پرکاربرد در آشپزی ایرانی زیره است. ادویه تهیه شده از این گیاه دو نوع سبز و سیاه دارد که در ادویه شناسی با طبعی گرم شناخته میشود. یکی از خواص فوقالعاده زیره که باعث محبوبیت استفاده از آن میشود، ضد نفخ بودن آن است. با مصرف منظم زیره سوخت و ساز بدن افزایش پیدا کرده و چربیسوزی هم اتفاق میافتد.
زیره همچنین در دفع سنگ کلیه هم موثر است و در افرادی که مشکوک به سرطان هستند برای جلوگیری از رشد تودههای سرطانی موثر است. از گذشتههای دور زیره برای پخت در کنار پلو ساده استفاده میشد. اضافه کردن زیره به برنج در حال پخت نفخ و سرمای برنج را گرفته و طعمی متفاوت برای آن به وجود میآورد.
بهترین ادویه جات لازم در خانه را از کجا بخریم
کیفیت ادویه جات لازم در خانه در طعم آنها تاثیر مستقیمی خواهد داشت. بنابراین، باید بدانیم که این ادویه جات را از کجا بخریم که به طعم واقعی آنها نزدیک باشد برای این منظور، خط چین، همراه شما خواهد بود. ادویه جات لازم در خانه خط چین درجه یک بوده و بهترین طعم را به غذاهای شما خواهند بخشید. جهت کسب اطلاعات کاملتر در مورد ادویه جات لازم در خانه و ثبت سفارش میتوانید به فروشگاه اینترنتی خط چین مراجعه نمایید.