پاپریکا در اصل همان فلفل دلمه ای قرمز است که خشک شده است البته گاهی پس از خشک کردن آنرا به پودر تبدیل میکنند که ادویه یا پودر پاپریکا نام میگیرد. اما در حالت دیگر قبل از خشک کردن فلفل دلمه ای را به شکل اسلایسی خرد کرده و سپس خشک میکنند که به آن اسلایس پاپریکا گفته میشود.
مرحله اول:
برای تهیه پودر پاپریکا خانگی ابتدا فلفل دلمه ای ها را از وسط برش میزنیم و دانه ها و قسمت های اضافی انرا خارج میکنیم و دور میریزیم. در ادامه فلفل دلمه ای ها را به صورت خلال های نازک خرد میکنیم و داخل یک سینی مناسب میچینیم
مرحله دوم:
برای خشک کردن فلفل دلمه ای ها آنها را جلو نور خورشید قرار میدهیم که نسبت به قدرت نور خورشید بین ۲ تا ۵ روز زمان برای خشک شدن فلفل دلمه ای ها زمان لازم است. البته اگر از فر برای خشک کردن استفاده کنیم خیلی سریع تر آماده میشود.
مرحله سوم:
پس از اینکه فلفل دلمه ای ها خشک شدند بلافاصله انها را داخل آسیاب میریزیم و پودر میکنیم. توجه داشته باشید که اگر فلفل دلمه ای خشک شده در فضای خانه بماند رطوبت محیط را جذب میکند و دیگر به خوبی آسیاب نمیشود.
تفاوت پاپریکا و فلفل قرمز
بسیاری از مردم تصور میکنند که پاپریکا مانند فلفل قرمز نوعی فلفل تند است در حالی که با توجه به این مسئله که پاپریکا از فلفل دلمه ای به دست میآیند عموما تندی خاصی ندارد و این تصوری غلط است، پودر پاپریکا و پودر فلفل قرمز از نظر رنگ شباهت زیادی به یکدیگر دارند اما در عطر و طعم بسیار با متفاوتند. در حالی که فلفل قرمز عطر و همچنان طعم بسیار تندی دارند، پاپریکا نه طعم تندی دارد و نه عطر تند و در اصل برای طعم دهندگی و اضافه کردن عطر به غذا از آن استفاده میشود و نه برای تند کردن طعم غذا
پاپریکا در چه غذا هایی استفاده میشود ؟
پاپریکا از آن دسته ادویه هایی است که هم به علت طعم دهندگش استفاده میشود و هم به دلیل رنگ دهندگی، به همین علت در غذا های زیادی میتوان از پاپریکا استفاده کرد که به برخی از آنان در اینجا اشاره میکنیم :
انواع سوپ
انواع غذا های با مرغ
خوراک لوبیا
قیمت
به عنوان طعم دهنده در کباب یا جوجه
پیتزا
برگر
سوسیس کالباس
فلافل
خوراک سبزیجات
املت
و…
به طور کلی پاپریکا به این علت که چندین کاربرد دارد، میتواند در بسیاری از غذا ها استفاده شود، برای مثال حتی بعضی از افراد برای ایجاد رنگی جذاب از پاپریکا در ماست و خیار هم استفاده میکنند.
طعم پاپریکا چگونه است ؟
همانطور که گفتیم، پاپریکا، پودر فلفل دلمه ای قرمز خشک شده است و از آن دسته ادویه هایی است که میتواند طعم های متفاوتی داشته باشد، میتواند شیرین و ملایم باشد و یا میتواند تند باشد. این مسئله که پاپریکا چه طعمی خواهد داشت تا حد زیادی به فرایند و طریقه ی خشک کردن فلفل دلمه ای بر میگردد، به گونه ای که اگر دانه های داخل فلفل راه جدا کنیم و سپس آنرا خشک کنیم، پاپریکا طعمی شیرین خواهد گرفت اما اگر فلفل دلمه ای را همراه با برخی از دانه ها و رگ ها خشک کنیم پاپریکا طعم تا حدی تند به خود خواهد گرفت. در بازار شاهد فروش هر دو نوع پاپریکا هستیم اما عموما پاپریکای شیرین حضور بیشتری در بازار عطاری ها دارد.
سرشار از ویتامین C:
پاپریکا سرشار از ویتامین C است و قادر است میزان بسیار بیشتری نسبت به میزان ویتامین C مورد نیاز بدن در روز را تامین کند. و این ویتامین C خواص بسیاری دارد از جمله اثر گذاری بر روی روند بهبود سرما خوردگی
سرشار از ویتامین K:
دیگر ویتامینی که در پاپریکا مقادیر قایل توجهی از آن موجود است، ویتامین K است که یکی از ویژگی های آن بهبود فعالیت دستگاه گوارش است
سرشار از ویتامین B6:
در پاپریکا یا همان فلفل دلمه ای قرمز مقادیر قابل توجهی ویتامین B6 و ویتامین B12 موجود است که به بهود وضعیت قلبی عروقی بدن کمک کرده و همچنین کمک شایانی به تنظیم فشار میکند و همچنین این گیاه خاصیت خون سازی نیز دارد.
وجود این ویتامین در کنار آهن فراوان کمک به افزایش انرژی بدن هم میکند و از انرژی زا بودن هم میتوان به عنوان یکی دیگر از خواص پاپریکا نام برد.
بهبود بیماری های کبدی:
بهبود بیماری های کبدی نیز یکی از خواص پاپریکا است، این بیماری ها در جامعه بسیار شایع هستند و انواع مختلفی دارند که به عنوان مثالی از آنها میتوان کبد چرب را نام برد اما پاپریکا به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها توانایی ضد عفونی کردن کبد را دارد و میتوان سلامت کبد را افزایش دهد
افزایش سلامت پوست:
پاپریکا به دلیل دارا بودن آهن و بتاکاروتن از پیری پوست و چروک شدن آن جلوگیری کرده و همچنین از ایجاد آکنه پیشگیری میکند. همچنین از تیرگی پوست هم جلوگیری کرده و رنگ پوست را حفظ میکند.
بهبود التهاب:
بهبود التهاب
پاپریکا سرشار از کپسایسین است، این ترکیبی است که در بسیاری از کرم هایی که برای کاهش التهاب تجوزیر میشوند وجود دارد. به همین علت است که پاپریکا نیز خواص ضد التهابی دارد و همچنین از بیماری های التهابی هم پیشگیری میکند
بهبود بینایی:
همه ما ویتامین A را به خواص آن برای بینایی و افزایش سلامت چشم میشناسیم، حال خبر خوب این است که در پاپریکا ویتامین A هم موجود است و این مسئله کمک شایانی به سلامت چشم ما میکند. همچنین در پاپریکا لووتیان و زاکسنتین هم وجود دارد که تاثیر بسزایی در این امر دارد.
کاهش احتمال ابتلا به سرطان:
بررسی ها نشان از وجود کپسایسین در پاپریکا میدهد که کمک شایانی به جلوگیری از ابتلا به سرطان میکند زیرا این ترکیب از رشد سلول های سرطان جلوگیری کرده
و..
پودر پاپریکا را از کجا بخریم؟
مسلماً پودر پاپریکا را از تمام مغازه های فروش ادویه و همین طور سایت های آنلاین میتوان خرید، تنها نکته ای که خریداران حتماً باید آن را مدنظر داشته باشند، این است که پودر پاپریکای اصل یا درجه یک بخرند زیرا متأسفانه برخی از تولید کنندگان آن برای سود بیشتر از سایر مواد افزودنی مانند آرد و رنگ مصنوعی در تهیه پودر پاپریکا استفاده میکنند
ما در خط چین سعی کرده ایم بهترین ادویه پاپریکا را به شما عزیزان ارزه کنیم
برای تهیه این محصول میتوانید به سایت خط چین مراجعه کنید.